You are here:    Home      Alle categorieen      Vredo wint Innovatieprijs op GaLaBau Nürnberg

Vredo wint Innovatieprijs op GaLaBau Nürnberg

14 september 2016

Persbericht

Dodewaard, 14 September 2016

galabau-innovationsaward

Vredo wint de “GaLaBau-Innovations-Medaille” op de GaLaBau in Nürnberg.

Belangrijke innovaties voor de Tuin, landschaps en Sportvelden beheerders, worden door de BLG (Bundesverband-, Garten-, Landschafts- und Sportplatzbau e.V ) beloond met de „GaLaBau-Innovations-Medaille” een prijs in het leven geroepen voor innovatieve oplossingen voor problemen uit de wereld van de tuin, landschaps en sportvelden beheer. Dit jaar heeft de Vredo Sport uitgevoerd met DDS systeem deze medaille uitgereikt gekregen tijden de GaLaBau te Nürnberg.

Nadat deze innovatie in Nederland op de GTH het “Gouden Klavertje vier” won, in Belgie op de Agribex de “Gouden Buxus ” is nu ook in Duitsland deze innovatie bekroond.

Vredo Sport met DDS

Vredo Dodewaard heeft naar aanleiding van vragen uit de markt en in samenwerking met Limagrain Advanta de Sport-Serie doorontwikkeld. De doorzaaimachine kan in één werkgang zowel Engels raaigras als veldbeemd zaaien. Met het zogenoemde Dual Depth/Dosage System (DDS) kunnen verschillende zaaihoeveelheden ÈN zaaidieptes worden ingesteld. Met het zogenoemde Dual Depth/Dosage System (DDS) kunnen twee zaaddoseringen onafhankelijk van elkaar worden ingesteld. Dat maakt het mogelijk twee verschillende grassoorten in één werkgang te zaaien. Engels raaigras en veldbeemd bijvoorbeeld. In één zaadje van Engels raaigras passen zes zaadjes veldbeemd. Met DDS kunnen de zaaisnelheden eenvoudig worden aangepast. Door het veldbeemdzaad niet samen maar onafhankelijk van het Engels raaigras op de juiste diepte en in de juiste hoeveelheid in de zode te brengen, kiemt het veldbeemdgras sneller en neemt het aandeel toe . Veldbeemd heeft en sterke en breed vertakkende wortelgroei wat een ijzersterke grasmat creëert. Hiermee zijn er meer speeluren te maken waarbij de grasmat ook de winter door keurig groen blijft en daardoor kunstgras overbodig blijkt te zijn.

vredo-sport-hr-agp2

 

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kraakman

Kraakman BV is John Deere dealer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg en een stuk van Noord-Brabant en Gelderland met op dit moment vestigingen in Zuidoostbeemster, Middenmeer, Koudekerk aan den Rijn, Voorhout, ‘t Zand, de Kwakel, Lieshout, Haelen, Wijchen, Wittem, Soesterberg, Biervliet, Steenbergen, Wolphaartsdijk, Maasdam en Nieuwe-Tonge.

lees meer over Kraakman.