You are here:    Home      Alle categorieen      Volvo CE schakelt voor kleinere machines over op elektronica

Volvo CE schakelt voor kleinere machines over op elektronica

6 mei 2019
Published in Alle categorieen
Comments are off for this post.

Als eerste in de sector kondigde Volvo Construction Equipment (Volvo CE) aan dat in 2020 een reeks compacte elektrische wielladers en graafmachines van het merk Volvo op de markt gebracht wordt.

Volvo CE zet vooruitstrevend in op toekomstige technologieën en heeft aangekondigd dat het medio 2020 begint met de introductie van een reeks compacte elektrische graafmachines (EC15 tot EC27) en wielladers (L20 tot L28). Nieuwe ontwikkelingen voor deze modellen met dieselmotoren worden stopgezet.

Hiermee is Volvo CE de eerste fabrikant van bouwmachines die inzet op een elektrische toekomst voor het compacte machine-aanbod. Dit alles vloeit voort uit de succesvolle presentatie van een aantal conceptmachines de afgelopen jaren, die door de markt enorm goed ontvangen werden, en een nauwe samenwerking met klanten. De ontwikkeling is in lijn met de strategische focus van de Volvo Groep op elektromobiliteit in alle bedrijfssectoren.

De eerste machines werden gepresenteerd tijdens de vakbeurs Bauma in april 2019, gevolgd door een stapsgewijze introductie per markt en een verdere intensivering in 2020.

Hoewel het bedrijf benadrukt dat diesel voor de grotere machines de meest geschikte brandstof blijft, blijken elektrische aandrijving en batterijtechnologie bijzonder geschikt voor de kleinere machines van Volvo. Investeringen in onderzoek en ontwikkeling zijn nu vooral gericht op de snelle ontwikkeling van de compacte elektrische wielladers en graafmachines en daarmee komt Volvo een stap dichter bij een toekomst van dieselvrije compacte machines.

“Volvo CE geeft vorm aan het streven naar ‘Building Tomorrow’ door toonaangevend te zijn op het gebied van elektromobiliteit en door duurzame oplossingen te bieden waar klanten succes mee kunnen behalen,” aldus Melker Jernberg, president van het bedrijf. “De technologie die we hebben ontwikkeld, is nu robuust genoeg. In combinatie met een veranderd klantgedrag en strengere regels, betekent dit dat nu het moment is aangebroken om werk te maken van elektromobiliteit in onze compacte machines voor de toekomst.”

Meer informatie volgt de komende maanden.
Bron: www.volvoce.com/nederland/nl-nl/smt/about-us/news/2019/volvo-ce-goes-electric-on-smaller-machines/

Comments are closed.

Kraakman

Kraakman BV is John Deere dealer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg en een stuk van Noord-Brabant en Gelderland met op dit moment vestigingen in Zuidoostbeemster, Middenmeer, Koudekerk aan den Rijn, Voorhout, ‘t Zand, de Kwakel, Lieshout, Haelen, Wijchen, Wittem, Soesterberg, Biervliet, Steenbergen, Wolphaartsdijk, Maasdam en Nieuwe-Tonge.

lees meer over Kraakman.