Middenmeer 30 april 2020.

Begin mei neemtKraakman BV alle activiteiten van collega dealer Staadegaard BV over. Met deze overname breidt Kraakman haar vestigingen uit van 7 naar 11 stuks, tevens wordt het voltallige personeel overgenomen. De schaalvergroting past bij de ambities van Kraakman. Met de samenvoeging ontstaat een dealerbedrijf die het volledige productportfolio van John Deere aanbiedt, landbouw, turf en golf.

Door de overname is er nu een bredere basis om nieuwe ontwikkelingen van John Deere, zoals Connected Machines, Farmsight, onderhoudscontracten en dergelijke uit te rollen. De overname ligt tevens in lijn met de ‘Dealer of Tomorrow’ strategie van John Deere. Gezamenlijk met de andere partners en dealerschappen kan de nieuwe organisatie een efficiënt en solide dealerbedrijf neerzetten, waarbij klanten optimaal bediend kunnen worden.

Staadegaard gaat voorlopig verder gaan onder de naam Kraakman Staadegaard BV. Een naamswijziging zal in de toekomst in het verschiet liggen maar is nu nog niet aan de orde. Eigenaar Simon Staadegaard zet z’n loopbaan voort in de nieuwe organisatie en gaat een actieve rol innemen in het verkoopteam van de business unit Kraakman Staadegaard. De huidige CFO/COO van Staadegaard, Roland Maas, zal de operationele leiding van de business unit op zich nemen.

‘Wij zijn verheugd dat John Deere ons het vertrouwen geeft om te bouwen aan een groter John Deere dealerschap met de mogelijkheden voor een verdere professionalisering van onze dealerbedrijven. De inzet en gedrevenheid van onze werknemers heeft het mogelijk gemaakt dat wij deze stap kunnen zetten. De eerste kennismaking met Staadegaard gaven ons eenzelfde beeld van zeer gemotiveerde werknemers waarmee we gezamenlijk een nog sterker bedrijf kunnen worden met uitwisselen van kennis, kunde en ervaring”. Aldus directeur Lex Zandbergen van Kraakman.

“Het familiebedrijf Staadegaard heeft een lange historie in de landbouw mechanisatie sinds 1933. En is uitgegroeid tot een professionele organisatie met 4 vestigingen in: Lieshout, Haelen, Wijchen en Wittem. Staadegaard staat bekend om het centraal hebben staan van klanttevredenheid, goede onderdelenvoorziening en uitstekende service. Deze onderdelen vormen een sterke basis voor deze overname en past geheel in de strategie van John Deere. Dit is voor mezelf een goed moment om, samen met Kraakman, verder te gaan en ik zie deze stap als de beste keuze voor medewerkers en klanten voor de toekomst.” Aldus Simon Staadegaard.

Met de overname is Kraakman actief in Noord-Holland, Zuid-Holland, Limburg en een stuk van Noord-Brabant en Gelderland op het gebied van Landbouw. Voor Tuin & Park valt nu ook Utrecht en grotendeels Noord-Brabant onder de verantwoordelijkheid van Kraakman.

Kraakman

Kraakman BV is John Deere dealer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg en een stuk van Noord-Brabant en Gelderland met op dit moment vestigingen in Zuidoostbeemster, Middenmeer, Koudekerk aan den Rijn, Voorhout, ‘t Zand, de Kwakel, Lieshout, Haelen, Wijchen, Wittem, Soesterberg, Biervliet, Steenbergen, Wolphaartsdijk, Maasdam en Nieuwe-Tonge.

lees meer over Kraakman.