You are here:    Home      Alle categorieen      John Deere vernieuwt de X100-serie zitmaaiers

John Deere vernieuwt de X100-serie zitmaaiers

8 november 2017
Comments are off for this post.

De nieuwe X100-serie zitmaaiers van John Deere hebben een aantal updates voor 2018, speciaal ontworpen om het bedieningscomfort en de besturing van de zitmaaiers te verbeteren.

Deze updates bevatten onder andere een vernieuwd ergonomisch bedieningsstation voor meer comfort en een eenvoudigere bediening. Daarnaast hebben ze twee hydrostatische voetpedalen naast elkaar, een verbeterde handbediening, een bredere voetsteun en een nieuw ontworpen hendel om de maaihoogte aan te passen. Ook de positie van de bestuurder is verbeterd, met een iets lagere stoel en een verhoogd voetplatform.

De twee nieuwe, naast elkaar geplaatste voorwaartse en achterwaartse bedieningspedalen van de hydrostatische transmissie zorgen voor meer wendbaarheid, in het bijzonder in situaties waarbij regelmatig achteruitrijden vereist is. De voetmat werd eveneens opnieuw ontworpen, zodat grasafval sneller en eenvoudiger kan worden verwijderd.

Een aantal verbeteringen van de op het dashboard gemonteerde bediening omvat onder andere het nieuwe ReadyStartÒ-systeem, waardoor geselecteerde modellen bij temperaturen boven het vriespunt gestart kunnen worden zonder smoren. Bij alle modellen in de X100-serie verzekert de nieuwe veeraandrijvingsfunctie dat de gashendel niet per ongeluk in de chokepositie blijft staan.

Een verbetering voor het bestaande 2017-model is een grotere koudstartaccu van 300 ampère (CCA), waardoor starten betrouwbaarder verloopt dan bij de voorgaande 195 CCA-eenheid. Voor schoner maaien met minder grasafval, vooral in droge omstandigheden, is het maaidek van 122 cm (48 in)(48-in.) nu standaard uitgerust met antiklapband-elementen.

2018-model Transmissie Maaidek Materiaalverzamelsysteem 2017-model vervangen
X106 Continu variabele transmissie (CVT) 42C-converteerbaar Optioneel, 230 liter X105
X126 Hydrostatisch 42C-converteerbaar Optioneel, 230 liter X125
X166 Hydrostatisch 48 TD-bovenuitworp Optioneel, 230 liter X165
X116R Hydrostatisch 36 RDRC-achteruitworp, -achteropvang Standaard, 300 liter X115R
X146R Hydrostatisch 36 RDRC-achteruitworp, -achteropvang Standaard, 300 liter X135R
X166R Hydrostatisch 42 RDRC-achteruitworp, -achteropvang Standaard, 300 liter X155R

De vernieuwde John Deere zitmaaiers van de X100-serie zijn vanaf 2018 verkrijgbaar bij Kraakman Perfors. Neem voor meer informatie contact op met de voor u dichtstbijzijnde vestiging of ga naar www.deere.com

Comments are closed.

Kraakman

Kraakman BV is John Deere dealer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg en een stuk van Noord-Brabant en Gelderland met op dit moment vestigingen in Zuidoostbeemster, Middenmeer, Koudekerk aan den Rijn, Voorhout, ‘t Zand, de Kwakel, Lieshout, Haelen, Wijchen, Wittem, Soesterberg, Biervliet, Steenbergen, Wolphaartsdijk, Maasdam en Nieuwe-Tonge.

lees meer over Kraakman.