You are here:    Home      Particulier      John Deere lanceert zijn volgende generatie robotmaaiers

John Deere lanceert zijn volgende generatie robotmaaiers

17 december 2015
Published in Particulier

TANGO E5-serie II: John Deere lanceert zijn volgende generatie robotmaaiers

Hannover, 10 november 2015 – De TANGO E5-serie II-robotmaaier is ontworpen om uw leven eenvoudiger te maken door uw gazon automatisch te onderhouden, zodat u kunt genieten van belangrijkere dingen. Dankzij zijn stille werking kan de TANGO ’s zondags of zelfs ’s nachts worden gebruikt zonder iemand te storen.

Een robotmaaier maait veel vaker dan een conventionele maaier en het maaisel wordt direct als waardevolle meststof teruggegeven aan het gazon. Het resultaat is een perfect gazon, zonder dat u maaisel hoeft af te voeren. De dubbele behuizing beschermt de belangrijkste onderdelen en zorgt ervoor dat de TANGO zowel in de zon als in de regen kan worden gebruikt.

In 2016 kunnen tuinliefhebbers genieten van de voordelen van John Deere’s nieuwe TANGO E5-serie II-robotmaaier. Dit nieuwste model is verbeterd met onder andere een nieuwe bestuurdersinterface en slimmere navigatietechnologie.

Forward Technology: slimmere navigatie en vloeiende bochten

TANGO maait in een toevalspatroon en maait het gazon in verschillende richtingen. Eén van de innovaties van het serie II-model is Forward Technology, dat het bochtengedrag van de maaier verbetert. Dankzij een nieuwe sensor kan de maaier door de tuin navigeren. Wanneer hij de verborgen begrenzingsdraad nadert, buigt hij af voordat de draad is bereikt. Deze constante, soepele beweging is belangrijk, vooral op hellingen en in de buurt van de begrenzingsdraden. Slimmere navigatie leidt tot minder slijtage en een betere dekking van het gazon.

Krachtig en veilig

De TANGO werkt op een lithium-ion-accu die genoeg vermogen levert voor een grasoppervlak tot 2200 m² (0,22 hectare). De robotmaaier weet wanneer het tijd is om op te laden en rijdt automatisch naar het oplaadstation. Het display met pin-beveiliging garandeert dat alleen de eigenaar hem kan gebruiken. Ook de veiligheid tijdens gebruik is gegarandeerd: het mes stopt automatisch wanneer de maaier wordt opgetild, in contact komt met obstakels of op welke manier dan ook gehinderd wordt

Verbeterde tractie

De TANGO E5-serie II komt langzaam op gang en versnelt geleidelijk tot zijn topsnelheid. Dit helpt slijtage van het gazon en het risico van slippen op natte grond verminderen. Onder uitdagendere omstandigheden kan de snelheid indien nodig worden verlaagd om het maaien soepeler te laten verlopen. Er is een nieuwe standaardinstelling waardoor de maaier op drie snelheden kan werken, van 36 tot 44 cm/s. Bij het maaien op hellingen zorgen een verbeterde hellingcompensatie en een iets lagere snelheid ervoor dat de maaier hetzelfde maait aan de voet en op de top van de helling.

Nieuwe gebruikersinterface

De robotmaaier werkt binnen de grenzen die worden gevormd door verborgen draden die in de tuin worden gelegd, en die eenvoudig kunnen worden verplaatst wanneer de indeling van de tuin verandert. Wanneer de TANGO eenmaal is geprogrammeerd, werkt hij volgens de instellingen van de eigenaar. De nieuwe gebruikersinterface heeft een grafisch menu met meerdere pictogrammen en geeft informatie weer over de actuele en aanstaande maaierstatus, voor een intuïtievere en aantrekkelijkere gebruikservaring. Met de nieuwe software van de maaier kan de gebruiker de namen van seizoensprogramma’s en startpunten wijzigen, wat het programmeren eenvoudiger maakt. ‘Startpunt 2’ kan bijvoorbeeld worden gewijzigd in ‘Voortuin’, of ‘Programma 1’ in ‘Piekseizoen’, met meer maaiuren dan andere programma’s.

Met deze nieuwe benadering met verschillende programma’s kan de gebruiker een rooster maken met op specifieke tijdstippen maaimomenten en verwante taken. Zo komt elk startpunt elke week aan de beurt. Het is ook mogelijk om voor vrijdag een afwerkronde te plannen, zodat het gazon er piekfijn uitziet voor het weekend.

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kraakman

Kraakman BV is John Deere dealer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg en een stuk van Noord-Brabant en Gelderland met op dit moment vestigingen in Zuidoostbeemster, Middenmeer, Koudekerk aan den Rijn, Voorhout, ‘t Zand, de Kwakel, Lieshout, Haelen, Wijchen, Wittem, Soesterberg, Biervliet, Steenbergen, Wolphaartsdijk, Maasdam en Nieuwe-Tonge.

lees meer over Kraakman.