HEFTRUCK ONDERHOUD, REPARATIE EN SERVICE

Uw heftruck heeft bij dagelijks gebruik elke dag onderhoud nodig. Om de levensduur van de heftruck of magazijntruck te verzekeren is het verstandig om uw truck professioneel te laten onderhouden. Naast het verlengen van de levensduur, zullen uw operationele bedrijfskosten ook dalen. Wij zorgen voor preventieve vervanging van onderdelen aan uw machine middels ons eigen service maar volgens de richtlijnen van onze fabrikant.

Heftruck onderhoud en keuring

Onze servicemonteurs zijn uw experts. Wij volgen een gestandaardiseerd onderhoud en serviceproces van STILL om voor elke truck een hoge servicekwaliteit te bieden. Hiermee houd u uw vloot in topconditie en zijn de trucks altijd voor u beschikbaar op de moment dat u dat wilt.
De voordelen van preventief onderhoud aan je heftruck of magazijntruck lees je in onze blog.
Dagelijks en wekelijks onderhoud aan uw heftruck, en batterij, is van groot belang voor de levensduur van uw machine. Onderstaande dagelijkse controles kunnen ongewenst hoge kosten voorkomen:

 • Controleer visueel op vervorming of slijtage van de vorken;
 • Controleer of er genoeg vet aanwezig is op de rolgeleidingen;
 • Controle op de hefkettingen;
 • Controleer de eventuele voorzetapparatuur;
 • Controleer op lekkages of beschadigingen;
 • Controleer de banden;
 • Controleer of alle grepen, tredes, pedalen, en ruiten schoon zijn;
 • Schakel de batterij pas los van de lader wanneer de lader aangeeft dat de lading is gestopt;
 • Controleer de vloeistofniveaus van de batterij en vul bij na de lading;
 • Houd de batterij schoon, droog en vrij van corrosie;
 • Houd al de verbindingen en eindaansluitingen schoon en bedekt met wat zuurvrije vaseline.
 • Controleer of de batterij correct vergrendeld is.
 • Controleer of de batterijstekker schoon en droog is.

Heftruck keuren

Vaak nemen wij het keuren van de heftruck gelijk mee bij het jaarlijks onderhoud van de machine. De Arbowet verplicht werkgevers om hun trucks periodiek te laten keuren door een bevoegde keurmeester volgens de BMWT of VA-keur.
Kraakman heeft VA-keurmeesters omdat wij zijn aangesloten bij brancheorganisatie Fedecom. Wij keuren arbeidsmiddelen en werktuigen in de landbouw-, tuin & park-, intern transport- en industriesector.
De kosten voor het keuren van uw machine verschilt per machine en hangt af of wij het gezamenlijk met het jaarlijks onderhoud meenemen. Laat u uw machine tevens keuren als wij het onderhoud mogen uitvoeren, dan levert dit voor u extra financiële voordelen op omdat wij de arbeidskosten van het keuren dan zullen laten vervallen.

Onderhoud heftruck accu

Bijna alle elektrische heftrucks zijn nog voorzien van loodzuur heftruck accu’s. Een loodzuur accu heeft minimaal 1x per jaar, bij voorkeur 2x per jaar, een grondige schoonmaak beurt nodig. Naast de grondige schoonmaak van de bovenkant van de accu, omvat het onderhoud verschillende andere metingen en controles. Denk aan het controleren van de celspanning, zuurgraad, elektrolyttemperatuur, dichtheid, vulniveaus en isolatie.
Een heftruck accu trekt veel stof aan, hierdoor worden de polen van de batterij aangetast en kan de batterij eerder gaan corroderen bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat u uw heftruck accu regelmatig laat onderhouden om er zeker van te zijn dat uw machine klaar is voor het seizoen.

Onderhoudskosten heftruck en service pakketten Kraakman

De onderhoudskosten aan uw heftruck kan sterk variëren. Wij hebben verschillende servicepakketten aan te bieden voor elektrische, diesel en LPG heftrucks van een Premium servicepakket tot eenmalig onderhoud.
Een servicepakket kan via een maandelijkse of jaarlijkse premie worden voldaan. Voor een eenmalige onderhoudsbeurt zal ook een eenmalige betaling worden gevraagd.
Binnen Kraakman kunt u gewoon onze werkplaats bellen voor een onderhoudsbeurt aan één of meerdere van uw machines.

Bent u benieuwd wat voor servicepakketten wij kunnen aanbieden,
neem dan contact op met Mattijs Bleijendaal:

Telefonisch/WhatsApp: 06-46751294 of per e-mail: m.bleijendaal@kraakman.com

Kraakman

Kraakman BV is John Deere dealer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg en een stuk van Noord-Brabant en Gelderland met op dit moment vestigingen in Zuidoostbeemster, Middenmeer, Koudekerk aan den Rijn, Voorhout, ‘t Zand, de Kwakel, Lieshout, Haelen, Wijchen, Wittem, Soesterberg, Biervliet, Steenbergen, Wolphaartsdijk, Maasdam en Nieuwe-Tonge.

lees meer over Kraakman.