Kies de beste elektrische palletwagen voor buiten

Een elektrische palletwagen voor buiten is vaak robuuster dan de palletwagens die binnen gebruikt worden. In dit artikel leggen we uit waarom en welke modellen elektrische palletwagens van STILL buiten toepasbaar zijn.

Waarom worden elektrische palletwagens buiten gebruikt

Elektrische palletwagens worden zeer divers gebruikt. Bij bedrijven die doorgaans veel ladingen vervoeren zijn vaak heftrucks, pallettrucks en handpallettrucks/pompwagens te vinden.

Buiten gebruik

Voor buiten gebruik zijn de meeste elektrische palletwagens niet heel geschikt. Dat komt omdat een palletwagen in veel gevallen is uitgevoerd met een aandrijfwiel, 2 steunwielen en ook nog eens een loopwiel aan het eind van de lepels. Maar gelukkig heeft STILL daar iets op bedacht. Vaak worden elektrische palletwagens buiten gebruikt op oneffen terrein. Zo moet je denken aan stoepranden, ongelijke Stelcon platen, wegen met gaten, tramsporen of juist wegen met steentjes. Als je gaat werken met een elektrische palletwagen voor binnen, met kleine steunwieltjes en enkele loopwielen, dan zit je om de haverklap vast. Dit brengt de efficiënte goederenstroom niet erg op weg en daarom heeft STILL een ideale oplossing voor topprestaties buiten.

STILL CiTi One elektrische palletwagen voor buiten gebruik

Deze meelopende elektrische pallettruck is ideaal voor het goederentransport in de buitenlucht. De Citi One is namelijk ontwikkeld om moeiteloos hellingen, drempels en stoepranden te bedwingen.

Stoepranden en drempels

Door het grote en revolutionaire aandrijfwiel met een diameter van 310 mm en een breedte van 85 mm is dit één van de redenen dat de CiTi One ideaal is om buiten te gebruiken. Het aandrijfwiel is geprofileerd en van massief rubber. Hierdoor kan de pallettruck stoepranden en drempels van 70 mm simpel bedwingen.
De loopwielen aan de voorkant van de lepels zijn speciaal ontworpen voor drempels en stoepranden. Er zijn klimgeleiders toegevoegd die de goederen recht op de lepels laat staan en makkelijk een drempel kunnen nemen. Er is zelfs gedacht aan een ‘boost’ effect om zonder moeite de drempel te bedwingen.

Hellingen

Omdat er buiten veel meer hellingen zijn dan binnen, hebben ze daar natuurlijk ook aan gedacht. De CiTi One is uitgerust met een automatische parkeerrem.
Deze automatische parkeerrem schakelt in wanneer de dissel word losgelaten en naar de verticale stand word gebracht. Hierdoor voorkom je dat de pallettruck oncontroleerbaar wordt op een helling. De hellingen tot 8% zijn geen enkel probleem.
De dissel is zelfs heel simpel met één hand te bedienen voor een overzichtelijke werksituatie.

Gemakkelijke bediening

De bediening bestaat uit een comfortabel vast-te-pakken dissel met een noodstop knop en een klein elektrische bedieningspaneel. Het bedieningspaneel is met een vinger te besturen omdat het een joystick uitvoering is. Door de joystick naar voren of achteren te bewegen zal de palletwagen zich gaan bewegen in de gekozen richting. Door naar links en naar rechts te bewegen zal de palletwagen gaan heffen of dalen. Je hoeft dus nooit meer te pompen omdat hij elektrisch zal heffen. De batterij is overigens tot 2 uur lang te gebruiken bij maximale inspanning. Op het multifunctionele display is de batterijstatus en het aantal bedrijfsuren af te lezen. Ook is er een mogelijkheid om het gewicht van de lading weer te geven.

Super stille werking

Deze elektrische pallettruck is standaard uitgevoerd met een PIEK-certificaat. Het PIEK-certificaat word uitgegeven door Piek-keur aan leveranciers van producten die voldoen aan de richtlijnen van bepaalde geluidsmetingen. Hierdoor kan het bedrijf en de bestuurder laten zien dat hij laadt en lost binnen de normen van de geluidsrichtlijnen.

Het certificaat is een bewijs dat bij het laden of lossen zo min mogelijk geluidsoverlast word veroorzaakt voor bijvoorbeeld omwonende. De CiTi One heeft een zeer lage geluidsemissie van minder dan 60 dB. Hierdoor voldoet het aan de richtlijnen om dag en nacht te mogen laden en lossen. Zelfs tussen 23:00 uur en 07:00 uur.

Overige topprestaties

De CiTi One is verder voorzien van:

  • Eigen gewicht van slechts 95 kg.
  • Hefcapaciteit op 600 mm lastzwaartepunt nominaal: tot 500 kg.
  • Vorken van 950mm of 1150mm lang;
  • Lithium Ion batterij van 5 tot 15 Ah, onderhoudsvrij en inclusief mobiele lader om hem overal op te kunnen laden.
  • Aandrijf elektromotor in rijwiel (0,3 kW), onderhoudsvrij!
  • Hefpompmotor van 0,4 Kw.
  • Duurzaam en robuust frameconstructie
  • Bij temperaturen tot – 15 graden Celsius te gebruiken
  • Optioneel met weegapparatuur;

Download hier de CiTi One brochure

Kortom, de beste elektrische pallettruck voor buiten vinden wij duidelijk de CiTi One. Je zit nooit meer vast door de kleine steunwielen en je kan makkelijk op drempels of oneffen ondergronden uit de voeten!

Vraag uw offerte op of bestel direct!

Mattijs Bleijendaal
m.bleijendaal@kraakman.com
tel:06-4675 1294

Kraakman

Kraakman BV is John Deere dealer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg en een stuk van Noord-Brabant en Gelderland met op dit moment vestigingen in Zuidoostbeemster, Middenmeer, Koudekerk aan den Rijn, Voorhout, ‘t Zand, de Kwakel, Lieshout, Haelen, Wijchen, Wittem, Soesterberg, Biervliet, Steenbergen, Wolphaartsdijk, Maasdam en Nieuwe-Tonge.

lees meer over Kraakman.