Onderhoud heftruck, magazijntruck en batterijen

Terwijl bedrijven steeds meer de aandacht op hun intern transportvloot leggen, wordt er ook steeds beter gekeken naar de optimale inzet van een truck. Juist dan is onderhoud voor je heftruck of magazijntruck essentieel. We weten het allemaal en toch kom ik veel ondernemers tegen die het niet of nauwelijks doen, onderhoud aan de heftruck en/of magazijntruck. De een doet het onderhoud zelf en de ander laat het eens in de zoveel jaar doen.

Soorten onderhoud
Er zijn twee mogelijkheden voor het plegen van onderhoud aan de heftruck: Ga ik preventief mijn machines onderhouden? Of ga ik reactief onderhoud plegen? Beide keuzes zijn goed. Natuurlijk steven wij van Kraakman naar preventief onderhoud van de heftruck of magazijntrucks, maar reactief onderhoud plegen is een keuze die we begrijpen.

We kennen allemaal de voordelen van preventief onderhoud:
– Hoge productiviteit door minder tot geen uitval van machines
– Onderhoudsplanning door Kraakman
– Geen tot weinig onverwachte kosten
– Veiligheid is hoger door tijdig vervangen van onderdelen
– Behoud en hogere restwaarde van uw machine
– Zoveel mogelijk voorkomen van ongelukken.

En toch weet je nooit wat de goedkoopste manier van onderhoud is. Je moet immers toch een beetje geluk hebben met een machine, althans zo zie ik het. Gelukkig zijn wij bij Kraakman veel bezig met STILL heftrucks en deze staan bekend om hun betrouwbaarheid. In 9 van de 10 gevallen zijn STILL trucks, in vergelijk met andere fabrikanten, het goedkoopste in onderhoud.

Onze vaste heftruckmonteur is VA-keurmeester  met een eigen service bus, om zo de snelste en flexibelste service te verlenen. Samen met ons magazijn vol onderdelen, en onze vaste batterij leverancier MIDAC Nederland, proberen wij onze service zo hoog mogelijk te houden en je te voorzien van een gepaste oplossing.

Wist je dat…

– Wij de heftruck op meer dan 60 punten inspecteren bij een onderhoudsbeurt?
– Tijdens het onderhoud de jaarlijkse VA-keuringen een stuk goedkoper zijn?
– Een loodzuur-batterij eigenlijk elk half jaar gestoomd moet worden?
– Wij altijd de richtlijnen van onze fabrieksleveranciers volgen voor onderhoud?

Benieuwd naar onze mogelijkheden voor onderhoud aan uw magazijn- en heftrucks?
m.bleijendaal@kraakman.com
tel:06-4675 1294

Prins Frisoweg 1, 1756 BL ’t Zand

Kraakman

Kraakman BV is John Deere dealer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg en een stuk van Noord-Brabant en Gelderland met op dit moment vestigingen in Zuidoostbeemster, Middenmeer, Koudekerk aan den Rijn, Voorhout, ‘t Zand, de Kwakel, Lieshout, Haelen, Wijchen, Wittem, Soesterberg, Biervliet, Steenbergen, Wolphaartsdijk, Maasdam en Nieuwe-Tonge.

lees meer over Kraakman.