MIA\Vamil subsidieregeling voor nieuwe elektrische heftrucks in 2020

Heb je een nieuwe elektrische STILL vorkheftruck gekocht, met minstens 5 ton hefcapaciteit, voorzien vaneen Lithium-ion batterij en gebruikt u de machine in de open lucht? Dan kom je in aanmerking voor de MIA/Vamil subsidieregeling.
Deze MIA/Vamil regeling is er om fiscaal voordelig te investeren, in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen, die op de Milieulijst staan en dus voldoen aan de daarin gestelde eisen.

Korte uitleg over de regeling:
MIA staat voor Milieu-Investerings Aftrek. Hiermee profiteer je van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dit komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek op de vennootschapsbelasting.

Vamil staat voor Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen en hiermee kun je, versneld, 75% van investeringskosten afschrijven.

6 keer per jaar wordt de positieve Milieulijst aangepast omdat er door het jaar heen nieuwe producten ter certificering worden aangeboden, aan het RVO. Het kan dus zijn dat de truck die je wilt aanschaffen, nog niet op deze lijst staat, maar er wel voor in aanmerking komt.

De volgende passages uit de regeling zijn van toepassing op heftrucks:
A3120 – Loodvrij accupakket voor elektrische vervoermiddelen of mobiele werktuigen
F3416 Elektrische vorkheftruck voor gebruik in de open lucht

 

STILL heftrucks die in aanmerking komen voor de MIA\Vamil

Doe de aanvraag binnen 3 maanden na het aangaan van de investeringsverplichting en je voldoet aan de gestelde eisen.

STILL RX 60-5,0 t

STILL RX60-6,0 – 8,0 t

Voor meer informatie over dit onderwerp, of bij aanschaf van een nieuwe machine, neem contact op met Mattijs Bleijendaal via
m.bleijendaal@kraakman.com
tel:06-4675 1294

Heftruck tweedehands | heftruck occasion | gebruikte heftruck | heftruck kopen | heftruck lease

Kraakman

Kraakman BV is John Deere dealer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg en een stuk van Noord-Brabant en Gelderland met op dit moment vestigingen in Zuidoostbeemster, Middenmeer, Koudekerk aan den Rijn, Voorhout, ‘t Zand, de Kwakel, Lieshout, Haelen, Wijchen, Wittem, Soesterberg, Biervliet, Steenbergen, Wolphaartsdijk, Maasdam en Nieuwe-Tonge.

lees meer over Kraakman.