Hoelang kan een heftruck rijden op de batterij?

Er zijn veel componenten die dat energieverbruik beïnvloeden. Dat is ook meteen de reden waarom het lastig is om het juiste energieverbruik te bepalen. Iedere gebruiker heeft een andere inzet en dus ook een ander energieverbruik. Onze experts moeten eerst de energieverbruikers van uw machine identificeren.

Een elektrische heftruck verbruikt bij het rijden, via de aandrijfmotor(en) en via de hydrauliekmotor. Dan nog de voorzetapparatuur, zoals sideshift, een vorkversteller of een kistenkantelaar. Vergeet ook de werklampen en de instelling van de truck niet. High-speed / medium / slow kan het verbruik fors beïnvloeden. Net als een hellingbaan. Het is afhankelijk welk merk en type machine u gebruikt. Want elke machine wordt getest volgens een VDI richtlijn, waar een energieverbruik wordt aangegeven.

Zodra we de componenten van uw energieverbruik weten, kijken we of de batterij deze hoeveelheid wel kan leveren. Hiervoor willen we het beschikbare vermogen van een loodzuur batterij weten. Deze berekening is vrij eenvoudig: Volt x Ampérage x 0,80 = beschikbare vermogen in kWh.

De batterijmeter van je heftruck is eigenlijk een Voltage meter. Die meet de spanning die in de batterij zit. Een volle batterij geeft meer spanning af dan een legere. Dus als de meter aangeeft dat er nog tussen de 60% en 70% in de batterij zit, dan is de batterij eigenlijk al op de helft van het beschikbare vermogen.

Wist u dat een machine die energie terugwint bij het afremmen, zinloos is als er een loodzuur batterij in zit? Het heeft geen enkele invloed op de capaciteit van de batterij. Het opladen ervan duurt uren.

Bent u benieuwd naar uw energieverbruik? Of wilt u advies voor de aanschaf van een nieuwe batterij? Voor een nauwkeurige berekening maken wij bij Kraakman gebruik van gemiddelden uit praktijksimulaties.

Mattijs Bleijendaal
m.bleijendaal@kraakman.com
tel:06-4675 1294

Kraakman

Kraakman BV is John Deere dealer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg en een stuk van Noord-Brabant en Gelderland met op dit moment vestigingen in Zuidoostbeemster, Middenmeer, Koudekerk aan den Rijn, Voorhout, ‘t Zand, de Kwakel, Lieshout, Haelen, Wijchen, Wittem, Soesterberg, Biervliet, Steenbergen, Wolphaartsdijk, Maasdam en Nieuwe-Tonge.

lees meer over Kraakman.